top of page

Smålandsfestivalen  24 – 26 april 

Amatörteaterfestival för grupper från ATR:s medlemsföreningar i Småland/Öland/Gotland. 

Festivalen har genomförts årligen sedan 1982.  Värdskapet växlar mellan de mer aktiva, av de ca 20 föreningarna i Småland - i år med Teaterskeppet som värd. 

Föreställningarna är offentliga men festivalens grundsyfte är att deltagarna i de olika grupperna spelar upp för varandra, skapar nya kontakter och har trevligt tillsammans. 

Efter varje föreställning får resp. grupp feedback av några kunniga teaterkretörer - en sk. referensgrupp – tips och råd hur de kan utveckla sitt teaterkunnande och sin pjäs. 

Ca 10 olika föreställningar, från 5 – 6 föreningar, kommer att spelas upp från fredag kväll till söndag eftermiddag. Uppspelen växlar mellan två scener dels Teaterskeppets nybyggda teatersalong i fd. Järnet på Repslagaregatan och dels på en tillfällig scen inne i gympasalen på Lidhemsskolan. Festivalen inleds på fredagen, på stadsteatern, i Bryggaren.  

Ca 100 deltagare kommer från bl.a. Kalmar, Ljungby och Jönköping plus ett 30 tal av våra kulturskoleelever. Dessutom är vi  20 - 30 teaterskeppare som hjälper till med allt praktiskt. 

De flesta besökarna bor i grupplogi och alla måltider ordnar vi gemensamt. På lördagskvällen blir det en aktiverande och minnesvärd festivalfest. Festivalcentrum med utställningar och fik är i Studiefrämjandets lokaler i Järnet.

Under helgen genomför distriktet sitt årsmöte och planen är att även hinna ut på stan i lördagsvimlet och visa upp skådespelartalang och teaterentusiasm för västerviksborna.

 

Producenter: Ann Chrysong 070-3082888 och Anders Hjort 070-3326516,  anders@neovita.com 

bottom of page