top of page
stranden 3.jpg

Åren runt 1920.  Bakom industribyggnaderna skymtar en försvunnen värld. Ett av stadens äldsta landmärken, det gamla vattentornet, kan fortfarande beskådas från sjösidan. Fotot tillhör Västerviks Museum.

Muntliga berättelser om färgstarka personligheter som bodde i ett mytomspunnet område sydost om Västerviks järnvägsområde inspirerade oss. Ett område som i folkmun kallas Kullen. Vi bestämde oss för att ta reda på så mycket som möjligt om människorna som bosatte sig där för mer än hundra år sedan. Vem vet – kanske dyker Västerviks-Ludde, Måsa eller några andra färgstarka personer upp i något teatralt intermezzo iscensatt av Teaterskeppet framöver.

Kullen är ingen isolerad enhet, därför har vi inkluderat gator och hus närmast Kullen i vår beskrivning.

Bokens innehåll ger kontinuerligt ringar på vattnet på så sätt att innehållet ger upphov till minnen hos

människor som haft anknytning till området under senare tider. Tankar på ett berättarkafé längre fram finns, även stadsvandring med teaterinslag. Tid och plats kommer att läggas ut på hemsidan och på Facebook.

Bakom bokens tillkomst ligger ett omfattande flerårigt arbete av en projektgrupp bestående av Barbro Friberg, Britt Karlsson och Britt-Marie Widén.

Boken kan köpas:

  • från Teaterskeppet, beställning på mailadressen: teaterskeppet@gmail.com

  • på Västerviks Museum, Kulbacken, tfn 0490-21177

  • på Västerviks turistbyrå 

och kostar 295:-

Boken säljs även på Hultgrens bokhandel.

Omslag Kullen till press 300 dpi.jpg
bottom of page