top of page
Om oss

Teaterskeppet är en ideell förening ansluten till ATR (Amatörteaterns Riksförbund), med amatörteater som huvudsaklig ambition. Föreningen startades 1987 och har sedan dess fört en mycket aktiv tillvaro.

Vi arbetar för att amatörteatern ska få en viktig roll i samhällslivet, för konstnärlig yttrandefrihet och för att motverka kommersialiserad kultur. Samverkan mellan teater, musik, dans och bildkonst är något vi är öppna för.

Exemplen på att det inte endast är ”spelsugna” som platsar i en amatörteaterförening är många. Att utveckla dräkt, teknik och scenografi är viktiga funktioner liksom att vara producent. Ibland behöver vi t ex scenarbetare och hjälp med att bygga upp kulisser, sömnad, sminkning och rekvisitatillverkning till en föreställning.

Sedan en tid tillbaka sysslar vi också med tillverkning av marionett- och stavdockor med syftet att så småningom kunna producera föreställningar med teaterdockor.

Efter önskemål ordnar vi teaterkurser/studiecirklar för medlemmar i kommunen. Det finns också möjlighet att åka iväg på de subventionerade rikstäckande kurser som ATR anordnar.

Medlemmar i Teaterskeppet får biljettrabatt vid Västerviks Riksteaterförenings föreställningar i Västervik.

Our Team

I'm a paragraph. Click here to edit and add your own text. Is easy! Just click on "Edit Text" or double-click on me and you can add your own content and change fonts. Feel free to drag and drop anywhere on your page. I'm a great place for you to tell your story and let your customers know a little more about you.

bottom of page