Läs mer

En mordgåta på Gränsö slott

 

Äntligen dags för oss i Teaterskeppet att spela upp en cluedo/mordgåta. Vi gör det i samarbete med restaurangen på Gränsö slott och Västerviks Salongsorkester.

 

Grevens testamente utspelar sig på 1930-talet och handlar om greve Hannibal von Leijonhufvuds familj. Greven, hans tredje hustru, 2 söner, en dotter och dotterns man. I handlingen agerar även en nyanställd hushållerska. Snart visar det sig att det finns många motiv att vilja se greven död men vem är mest desperat och vem har modet?

 

Spelas 4, 5, 9, 10 och 11 mars i festsalen på Gränsö slott, straxt norr om Västervik.

Publiken bjuds in till  en trerätters middag med kräftsoppa, ryggbiff och pannacotta.

 

Klockan 18 inleds kvällen, då besökarna tas emot med en drink och snittar. Salongsorkestern spelar tidstypisk musik i 30-40 min. Handlingen spelas upp mellan måltidens rätter med ett slutligt avslöjande efter desserten va 21.30. Besökarna har då fått möjlighet att själva räkna ut/gissa vem som är den skyldige och bland de som klurat ut gåtan dras några vinnare.

 

Biljetter bokas via receptionen på Gränsö Hotell och Spa  0490 – 824 30. De kostar 895 kronor.   Finns även möjlighet att boka ett paket med boende, mordmiddag, spa mm. Ring receptionen eller gå in på www.granso.se.

 

Coronan kan ju ställa till det för oss men om alla kan hålla sig friska så kan nog middagen genomföras enligt restriktionerna.

 

Gränsö slott AB är huvudansvarig för arrangemanget, marknadsföring mm. Teaterskeppet ansvarar för pjäsproduktionen och hjälper till med den lokala marknadsföringen.

Bisse J Jansson regisserar med stöd av Lasse Övling. Sven Högström och Anders Hjort producerar.
Ann Chrysong håller i kostym och rekvisita. Jörgen Lundgren hjälper till med marknadsföringen.
Medverkar gör Ann Chrysong, Hanna Zätterman, Karolin Gunnarsson, Tomas Palmgren, Nils-Inge Andersson, Håkan Ohlsson, Nicolas Kundet Rooth och Sven Högström.

610a6c756e60182b1ea3f178 [Konvert].jpg