Pandemin har gjort det svårt med både övandet och att möta publiken men snart kan vi träffas igen och då ska vi göra en riktig nystart. Vi är optimister och planerar för både medlemsaktiviteter och föreställningar kring midsommar.
Till hösten tänker vi också starta kurser och börja jobba med nya pjäser.
När får vi möta publiken igen?

Coronareglerna har ju hindrat oss från att fysiskt öva pjäser under vintern. I Kulturskolan har dock arbetet pågått, med extra försiktighet, precis som i övriga skolor.

Vi samarbetar med 2 av kulturskolans grupper och båda dessa grupper är snart beredda att möta publiken. Förhoppningsvis lättar restriktionerna inom några veckor så vi kan ta emot publik på minst 50 besökare utomhus och 20 – 25 i vår lokal.
”En magisk midsommar” är en barnteaterföreställning för 6 – 8-åringar (gärna tillsammans med mormor eller farfar) som teatergruppen Smile övar för fullt.
De är inspirerade av Shakespeares En midsommarnattsdröm men har själva skrivit manuset. Några vuxna från Teaterskeppet medverkar också. När kulturskolan slutar för terminen tar Teaterskeppet över ansvaret och räknar med att spela ett 10-tal föreställningar veckan efter midsommar.
”Hissen” och ”Nussekudden” heter de båda kortpjäser som kämparna i Teater Fab övar. De fem damerna i gruppen har inte träffats fysiskt men övat varje vecka digitalt i Zoom.

Vi hoppas att de kan ge några föreställningar i slutet av sommaren eller början av hösten.n.